Madeleine Metsaars

Vindt haar inspiratie o.a. in de omliggende natuurgebieden en buitenplaatsen van 's-Graveland, vooral de Plassengebieden geven een extra dimensie met hun weerspiegelingen en reflecties van het licht. Dit zijn mede onderwerpen in haar huidige werk geworden.
Het afwisselende landschap kenmerkt zich door een rijkdom aan sferen, ieder moment van de dag is anders, de vier seizoenen leveren een schat aan kleurschakeringen en vormen. Al deze elementen gebruikt zij voor het creëren van een geheel eigen beeldtaal.

Met acryl en olieverf schildert zij op papier, op linnen en op hout. Het beschilderen van houten panelen is een verwijzing naar bomen en vertegenwoordigt deze ondergrond het kwetsbare in de natuur, maar ook het kwetsbare van het kunstwerk zelf.
Bomen fascineren haar door de oerkracht die ze uitstralen en het altijd zichtbare veranderingsproces bij het wisselen van de seizoenen. De veelheid aan boomstructuren, bloesems, bladvormen inspireren haar al jarenlang en ontstonden er series werken met deze thema's.

Veel van haar werken, waar al deze natuurprocessen centraal staan, weerspiegelen de positieve energie die zij in de natuur ervaart.

 

 

werk op papier

 

 

 

 

 

fotocollages

schilderijen

 

 

 

 

 

 

curriculum vitae

terug naar homepage